בשונה מתזונה רגילה,תזונת ספורט שואפת להפיק את המקסימום שניתן מהגוף שלנו בהקשרי ביצועים ספורטיביים תזונת ספורט היום לא מכוונת רקל מתאמנים אולימפיים אלא לכל מי
בשונה מתזונה רגילה,
תזונת ספורט שואפת להפיק את המקסימום שניתן מהגוף שלנו בהקשרי ביצועים ספורטיביים
תזונת ספורט היום לא מכוונת רקל מתאמנים אולימפיים אלא לכל מי שמתאמן ורוצה לראות תוצאות מהאימונים
בתזונת ספורט אנחנו מכוונים לשינוי הרכב גוף (יחס בין מסת שריר לשומן) ובשפה פשוטה יותר – מאפשרת לנו להיות חטובים יותר ולא פשוט רזים.
כאשר מנסים לשפר את התוצאות ולקחת את המראה והביצועים לשלב הבא חשוב להבין שלתזונה תפקיד משמעותי וגישה הכוללת רק אימונים לוקה בחסר.
פעמים רבות מתאמנים משקיעים מאמץ וזמן לא מבוטל באימונים אך לא מצליחים לראות תוצאה כי החלק של התזונה לא מטופל כמו שצריך ובמקצועיות הנדרשת.
כאשר ניגשים לבנות תפריט מותאם למתאמן חשוב להבין שישנם גורמים רבים שיש לקחת בחשבון כמו מה הם המאכלים הנכונים, באילו כמויות, מה הוא התזמון האופטימלי, ויצירה של האיזון הנכון בין כלל אבות המזון חלבון פחמימה ושומנים על מנת לאפשר התאוששות מספקת ואנרגיה לאימון הבא.
תזונת ספורט מאפשרת לנו לייעל את תהליך הירידה באחוזי השומן, עליה במסת השריר וכמובן שיפור אורח החיים שלנו שמתבטא ביכולת שלנו להרגיש קלילים, נינוחים ועצמאיים.
תזונה לא מותאמת לאימונים מעלה את הסיכון לפציעות ולהפרה של מאזן האלקטרוליטים בגוף. מחסור תזונתי כזה או אחר יביא לעייפות, חולשה וקושי להתאושש מאימונים וכמובן שחיקה מנטלית שתפגע במוטיבציה ועד למצבי רוח ירודים.
במקרים קיצוניים ניתן גם להגיע לפירוק שריר ולהשיג את התוצאה ההפוכה.
השלב הראשון הוא חישוב כמות האנרגיה לה נדרש המתאמן – הצריכה הקלורית היומית.
האנרגיה הנדרשת מחושבת לפי נתונים אישיים כמו גיל, מין, גובה ומשקל, סוג האימון, עצימות האימון ובהתאם ליכולת המתאמן.
לא רק מספר הקלוריות משנה אלא גם הרכב הארוחות, וחלוקת המאקרונוטריינטים (אבות המזון) לאורך היום
האנרגיה לאימון מתקבלת ממאגרי השומן והפחמימה בגופנו.
היא מקור זמין יותר לגופנו ומתפרקת מהר יותר מהשומן, הפחמימה תספק לנו את האנרגיה בתחילת האימון בו הגוף משתמש בעיקר במאגרי הפחמימות שלנו שנמצאים ברובם בשרירים בצורת – גליקוגן. מאגרים מלאים בתחילת האימון יאפשרו לנו להפיק את המירב ויעניקו לנו אנרגיה ויכולת באימון עצמו אך לא נרצה שזה יהיה מעבר לנדרש על מנת לא לעלות במשקל.
תרומת השומנים לאנרגיה מתבטאת בשני מקרים: כאשר קצב הלב שלנו יציב, בזמן מנוחה, (ממש עכשיו אתם שורפים שומן), או כאשר מאגרי הגליקוגן שלנו אוזלים באימונים ארוכים כמו ריצות למרחקים.
השומנים חשובים לנו לתפקוד תקין של מערכת העצבים, ספיגת וויטמינים שמסיסים בשומן והגנה על איברים ולא רק בשביל אנרגיה.
לעומת פחמימה ושומן, את החלבון נרצה לשמור לבניית שרירים, עצמות ותהליכים רבים בהם הוא לוקח חלק ולא להשתמש בו כאנרגיה.
החלבון אחראי על ההתאוששות והכנת הגוף לאימון הבא והשימוש בו כמקור אנרגיה יפגע לנו במסת השריר וישיג את התוצאה ההפוכה.
פחמימות: ירקות, פירות, קטניות, דגנים ועמילנים
חלבונים: מוצרי חלב, בשרים, ביצים, סויה
שומנים איכותיים: טחינה, אגוזים, אבוקדו
כל אדם וסוגי האימון השונים דורשים התאמה שונה וצרכים שונים אך עקרונות כללים להלן:
בעבר היה נהוג לחשוב שכדי למקסם את הפוטנציאל של בניית השריר יש בין 40 דק' לשעה לאכול חלבונים אך עם התפתחות המדע ומחקרים שיצאו אנחנו יודעים שהשריר מגיב ונבנה אפילו כ-24 שעות לאחר אימון
אז אין צורך להכין שייק או לאכול טונה מיד בתום האימון בחדר הכושר 😉 אלא עדיף לחכות ולאכול ארוחה מאוזנת.
במקרה שלא מדובר בספורטאי תחרותי/מקצועי אין יתרון ו/או חיסרון לאימונים על בטן ריקה
עניין זה תלוי אדם והעדפה אישית.
ישנם אנשים שזה יפגע להם בביצועים ומנגד אנשים שלא יכולים לאכול בבוקר ולכן בדקו עם עצמכם מה נוח לכם ופעלו ע"פ זה.
במקרה שהתאמנתם על בטן ריקה – כן כדאי לאכול עד כשעה אחרי האימון על מנת להחזיר אנרגיה ולאפשר בנייה.
תזונת ספורט מותאמת על פי הצרכים והמטרות האישיות של המתאמן. לא כל כך פשוט להתנפח ונדרשים אימונים מתאימים, עבודה קשה וכמויות גדולות של אוכל על מנת להתנפח וגם אז, זה לא קורה כל כך מהר. אין צורך לחשוש.
בשונה מתזונה רגילה,תזונת ספורט שואפת להפיק את המקסימום שניתן מהגוף שלנו בהקשרי ביצועים ספורטיביים תזונת ספורט היום לא מכוונת רקל מתאמנים אולימפיים אלא לכל מי
גלוטן אינו פחמימה. הגלוטן הוא למעשה החלבון שנמצא בחיטה, שעורה ושיפון. הגלוטן מורכב מ-2 סוגי חלבונים הגלוטנין והגליאדין. חולי צליאק רגישים לחלבון הגליאדין שבגלוטן. הגלוטן
בתרגום חופשי – מדד מסת הגוף. מדד זה נולד מתוך צורך לבצע הערכה על מצבו של האדם ומשקלו. המדד מחושב באמצעות נתוני הגובה והמשקל. BMI
אבקות וחטיפי חלבון – מה כמה איך
אז עשיתי סדר וריכזתי לכם כמה דברים חשובים ששווה לדעת 🤞🏽 מקרים בהם אמליץ לצרוך אבקות / חטיפי חלבון – חוסר בזמן – אתם בימים
מה חשוב לנו לבדוק כשאנחנו קונים חטיף חלבון ואיך בוחרים ?
✔️איכות החלבון תמיד נשאף שמקור החלבון יהיה איכותי. חלבון מי גבינה עדיף על פני חלבון אפונה. האיכותי ביותר- חלבונים שמקורים בחלב. אצל טבעוניים נעדיף חלבון
ב……הבא ארצה לעשות לכם סדר ואתן לכם פתרונות שיוכלו לשפר לכם את חוויית האכילה בחדר אוכל הצבאי וכמובן יעזרו לכם לשמור על אורח חיים בריא
⏰ מתי נשקלנו – ההבדלים בין הערב לבוקר הם די משמעותיים (יכול להגיע ל2-3 ק"ג) ולכן נסו להישקל בזמן קבוע. ההמלצה היא בבוקר, אחרי שירותים,
בואו נסקור את סוגי הדיאטות השונות 🥤ניקוי רעלים/ דיאטת מיצים – בהחלט שטויות במיץ. אם לא ידעתם, הכבד שלכם הוא מנקה רעלים מס' 1️⃣. הוא
אז מה הוא בעצם החלבון ולמה הוא כל כך חשוב לנו? חלבון הוא אחד מאבות המזון שלנו חלבון מורכב מ20 מחומצות אמינו: 11 מתוכן, הגוף