בשונה מתזונה רגילה,תזונת ספורט שואפת להפיק את המקסימום שניתן מהגוף שלנו בהקשרי ביצועים ספורטיביים תזונת ספורט היום לא מכוונת רקל מתאמנים אולימפיים אלא לכל מי
חלבון הוא אחד מאבות המזון שלנו
חלבון מורכב מ20 מחומצות אמינו:
11 מתוכן, הגוף אינו יודע לייצר בעצמו ועל כן נדרש לצרוך מהמזון – חומצות חיוניות כשאנחנו חושבים על חלבון החיבור האוטומטי שלנו הוא חלבון= שריר💪🏽
אבל האמת היא שרק כמות מועטה מהחלבון שאנחנו צורכים מופנית לסינתזת חלבון שריר (כ-10%)😱
חלבון לוקח חלק כמעט בכל תהליך אנאבולי (תהליכי בנייה) המתרחש אצלנו בגוף.
קודם כל אנרגיה כל 1 גר' חלבון שווה לנו כ-4 קלוריות.
כמו כן, נמצא כי חלבון הוא אב המזון המשביע ביותר!! (יש לנו נטיה לחשוב כי פחמימה משביעה יותר אבל המחקרים מראים אחרת)
מסת שריר – החלבונים בונים לנו את השריר. בשביל שהשרירים שלנו יגדלו סינתזת החלבון השרירית והכללית צריכה לגבור על קצב פירוק החלבון.
נשים לב ל- כמות, איכות, תזמון
ההמלצה לאדם מאומן היא לצרוך בין 1.6-2.2 גרם חלבון לכל 1 ק"ג גוף, בזמן גירעון קלורי כמות חלבון גבוהה מאפשרת לנו לשמר באופן מקסימלי (עד כמה שניתן) את מסת השריר. לטובת מה שנקרא – חיטוב. בכל אופן לא מומלץ לצרוך מתחת ל-0.8 ג' חלבון פר ק"ג גוף.
ה-DIASS קבע שחלבון איכותי הוא חלבון שצריכה שלו במינון 0.66 גר' לכל 1 ק"ג גוף תעניק לנו 100% מחומצות האמינו ההכרחיות לגופנו.
החלבונים האיכותיים ביותר הם מוצרי החלב למיניהם, ביצים ומוצרים מן החי (בשר, דגים ועוף), מיד אחריהם מגיע חלבון סויה והחלבונים שנחשבים פחות איכותיים הם הקטניות והדגנים כמו עדשים, אורז אפונה וכו..
התזמון הוא חשוב (אך לא קריטי), ההמלצה היא להגיע קודם כל לכמות החלבון היומית ולאחר מכן אם אפשר, מומלץ לפזר אותו. כן נמצא שיש יתרון קטן בפיזור החלבון אך אין הכרח לכמות חלבון זהה בארוחה. הגוף יידע להשתמש בכל מה שתתנו לו ויותר מ-30 גרם חלבון אכן ייספגו בגוף.
כמובן שהנושא הרבה יותר מורכב, ישנם גורמים משתנים וכל סיטואציה יש לבחון בפני עצמה.
בשונה מתזונה רגילה,תזונת ספורט שואפת להפיק את המקסימום שניתן מהגוף שלנו בהקשרי ביצועים ספורטיביים תזונת ספורט היום לא מכוונת רקל מתאמנים אולימפיים אלא לכל מי
גלוטן אינו פחמימה. הגלוטן הוא למעשה החלבון שנמצא בחיטה, שעורה ושיפון. הגלוטן מורכב מ-2 סוגי חלבונים הגלוטנין והגליאדין. חולי צליאק רגישים לחלבון הגליאדין שבגלוטן. הגלוטן
בתרגום חופשי – מדד מסת הגוף. מדד זה נולד מתוך צורך לבצע הערכה על מצבו של האדם ומשקלו. המדד מחושב באמצעות נתוני הגובה והמשקל. BMI
אבקות וחטיפי חלבון – מה כמה איך
אז עשיתי סדר וריכזתי לכם כמה דברים חשובים ששווה לדעת 🤞🏽 מקרים בהם אמליץ לצרוך אבקות / חטיפי חלבון – חוסר בזמן – אתם בימים
מה חשוב לנו לבדוק כשאנחנו קונים חטיף חלבון ואיך בוחרים ?
✔️איכות החלבון תמיד נשאף שמקור החלבון יהיה איכותי. חלבון מי גבינה עדיף על פני חלבון אפונה. האיכותי ביותר- חלבונים שמקורים בחלב. אצל טבעוניים נעדיף חלבון
ב……הבא ארצה לעשות לכם סדר ואתן לכם פתרונות שיוכלו לשפר לכם את חוויית האכילה בחדר אוכל הצבאי וכמובן יעזרו לכם לשמור על אורח חיים בריא
⏰ מתי נשקלנו – ההבדלים בין הערב לבוקר הם די משמעותיים (יכול להגיע ל2-3 ק"ג) ולכן נסו להישקל בזמן קבוע. ההמלצה היא בבוקר, אחרי שירותים,
בואו נסקור את סוגי הדיאטות השונות 🥤ניקוי רעלים/ דיאטת מיצים – בהחלט שטויות במיץ. אם לא ידעתם, הכבד שלכם הוא מנקה רעלים מס' 1️⃣. הוא
אז מה הוא בעצם החלבון ולמה הוא כל כך חשוב לנו? חלבון הוא אחד מאבות המזון שלנו חלבון מורכב מ20 מחומצות אמינו: 11 מתוכן, הגוף